De mondhygiënst voorkomt gaatjes en tandvleesaandoeningen door tandplak te verwijderen.

Wat is Tandplak?

Alle problemen in de mond beginnen bij tandplak.

Een elektrische tandenborstel haalt helaas niet alle tandplak weg, ondanks dat de consument dit wel denkt. Elektrische tandenborstels halen alleen de plak weg op de vrije en gangbare vlakken in de mond. Wanneer er niet dagelijks op de juiste manier tussen de tanden en kiezen wordt schoongemaakt zullen er problemen ontstaan aan het tandvlees en/of tanden. Tandplak bevindt zich ook tussen de tanden en kiezen.

Tandplak bestaat voor 70% uit bacteriën die afkomstig zijn uit het speeksel. Kort na iedere poetsbeurt begint tandplak zich al te vormen en wordt steeds hechter en de samenstelling van de tandplak verandert. De voorkeursplaats van tandplak is langs de randen van het tandvlees en tussen de tanden en kiezen. Na ongeveer 1 dag veranderd de samenstelling van het tandplak en wordt deze schadelijk. Wanneer de tandplak niet tijdig wordt verwijdert raakt het tandvlees geïrriteerd. Het tandvlees wordt roder en kan gaan bloeden wanneer het wordt aangeraakt. Het tandvlees gaat door de zwelling minder strak tegen de tanden aanliggen en tandplak en bacteriën kunnen nu makkelijker onder het tandvlees komen met alle gevolg dat het kaakbot kan worden aangetast.

Tandplak is in staat het tandvlees te irriteren waardoor er een tandvleesontsteking kan ontstaan waaronder gingivitis of parodontitis. Een gingivitis ontsteking is een oppervlakkige ontsteking van het tandvlees en parodontitis is een ontsteking van het tandvlees waarbij het onderliggende kaakbot, structureren en weefsels bij betrokken zijn. Daarom is het van uiterst belang om op een zo goed mogelijke manier dagelijks tandplak te verwijderen. UBrush! is naast de elektrische tandenborstel het juiste apparaat om dit te realiseren. Wetenschappelijke literatuur bewijst dat het gebruik van ragers tussen de tanden en kiezen de meest effectieve manier is om tandplak te verwijderen dit omdat de moeilijk bereikbare ruimte door de rager wordt bereikt.